vesilaitos- että vesijohtoverkostot

helmi 14, 2020
Koodi:
Hinta:
120,00 EUR per henkilö (ei sis. ALV)
Sijainti:
Oulun Baari Maikkula, Haaransuontie 1 90240 Oulu
Varaa kurssi
Vapaat paikat:
Kouluttaja:

Kuvaus

Talous- tai allasvesihygieeninen osaaminen pitää osoittaa suorittamalla Valviran ylläpitämä talous- tai allasvesihygieeninen osaamistesti, jonka hyväksytysti suorittaneille Valvira myöntää vesityökortin.

Talousvettä toimittavassa laitoksessa, uimahalleissa ja kylpylöissä tai vastaavissa työskentelevällä, talous- tai allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä on oltava riittävät perustiedot mm. mikrobiologiasta ja kemiasta, puhdistustekniikasta, hygieniasta, käyttötarkkailusta ja lainsäädännöstä. Riittävistä perustiedoista on säädetty sosiaali- ja terveysministeriön asetuksilla (1350/2006 ja 1351/2006).

Vesityökortti on voimassa viisi vuotta kortin antopäivästä, joka on sama kuin testauspäivä. Viiden vuoden kuluttua testi pitää suorittaa uudelleen. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa laitoksessa työskentelevien osaamisesta ja esitettävä nämä tiedot pyydettäessä kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Talousvesi

Talousvesihygieenisessä osaamistestissä voi suorittaa sekä vesilaitos- että vesijohtoverkostot - testit. Yli 50 henkilön tarpeisiin tai yli kymmenen kuutiometriä talousvettä päivässä toimittavassa laitoksessa työskentelevällä, talousveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä, on oltava Valviran antama todistus eli vesityökortti laitosteknisestä ja talousvesihygieenisestä osaamisesta. Suositeltavaa on, että myös soveltamisalaa pienempien laitosten talousveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevät henkilöt suorittaisivat osaamistestin. Soveltamisalaan kuuluu koko vesihuoltolaitos vedenottamoineen, vedenkäsittelylaitoksineen ja verkostoineen.

Tiedot Valvira.

Kyseessä on pelkästään testin suorittaminen.

Voi suorittaa vesilaitos ja/tai vesijohtoverkostot testit.

Tarvittaessa voidaan käydä yleistä asiaa noin tunnin verran vesihuollosta ennen testiä tai testejä.

Aika klo:8-11

Hinta, kortti/testi 120 € + alv 24 %.

Varaa kurssi: vesilaitos- että vesijohtoverkostot

Osallistujan tiedot

Laskutusosoite