Tieturva 2 -kurssi

Tieturva 2 -kurssi on tarkoitettu tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella liikenne- ja työturvallisuudesta huolehtiville ja niistä vastuussa oleville henkilöille. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet:

• Tiellä tehtävien töiden riskien tuntemiseen ja niihin varautumiseen.
  • Turvallisuusasioiden huomioimiseen suunnittelussa ja toteuttamisessa.
  • Lakisääteisten suunnitelmien tuntemiseen ja laatimiseen.
  • Lakisääteisten tarkastusten tuntemiseen.
  • Yhdenmukaiseen käyttäytymiseen tiellä tehtävässä työssä.
  • Perehdyttämisvelvoitteiden tuntemiseen.
  • Rakennuskohteen eri osapuolten vastuiden tuntemiseen.

Liikennevirasto edellyttää Tieturva 2 -pätevyyttä

• Tiellä tehtävässä työssä päätoteuttajan työ- ja liikenneturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä.
  • Tienpitoon liittyvässä työssä työnjohto-, valvonta- ja liikenteen järjestelyjen suunnittelutehtävässä työskentelevältä.
  • ELY-keskusten aluevastaavilta.
  • Urakka-asiakirjojen valmistelijoilta ja myös ko. työtä tekeviltä hankintakonsulteilta.
  • Tilaajan edustajana toimivalta tarkastus- ja valvontahenkilöltä ja rakennuttajakonsultilta.

Kaksipäiväisen kurssin ja siihen kuuluvan tutkinnon suorittaminen oikeuttaa saamaan henkilökohtaisen Tieturva 2 -kortin. Edellytyksenä Tieturva 2 -kurssille pääsemiselle on voimassa oleva Tieturva 1 tai Tieturva 2 -pätevyys.

Pätevyys ja kortti ovat voimassa 5 vuotta

Tieturva 2 -pätevyyden voi uusia myös 1-päiväisellä kertauskurssilla. Tieturva 2-pätevyyden uusijoiden on etukäteen kerrattava Tieturva 1 ja Tieturva 2 -kurssien uusimpien oppikirjojen tietoja sekä tutustuttava oppilaan aineistoon ennen kurssia.

Kertauskurssi on suoritettava Tieturvakortissa ilmoitetun viimeisen voimassaolokuukauden kuluessa tai ennen sitä.